Onze school

U bent nog op zoek naar een leuke, toffe, dynamische, kindgerichte school waar uw kind zichzelf mag zijn en veel bijleert? Kom eens een kijkje nemen op Mozaïek!

De inschrijvingen lopen goed binnen en er is zeker ook nog plaats voor uw kind.

Maak gerust vrijblijvend een afspraak en we leiden u graag rond. Benieuwd naar de plannen voor de nieuwe speelplaats? We vertellen u er alles over!

Inschrijven kan van 9u tot 16u van 2 juli tot en met 5 juli en vanaf 17 augustus, liefst na afspraak op het nummer 09 386 59 85.

Voor de peutertjes gelden volgende instapdata:

Instapdag

Voor kinderen geboren

3 september 2018

Tot 3 maart 2016

5 november 2018 (na de herfstvakantie)

Tussen 4 maart 2016 en 5 mei 2016

7 januari 2019 (na de kerstvakantie)

Tussen 6 mei 2016 en 7 juli 2016

1 februari 2019

Tussen 8 juli 2016 en 1 augustus 2016

11 maart 2019 (na de krokusvakantie)

Tussen 2 augustus 2016 en 11 september 2016

23 april 2019 (na de paasvakantie)

Tussen 12 september 2016 en 23 oktober 2016

3 juni 2019 (na het Hemelvaartweekend)

Tussen 24 oktober 2016 en 3 december 2016

2 september 2019 (na de grote vakantie)

Na 4 december 2016

 

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief van de oudervereniging.

 

Klik hier voor onze welkomstbrochure 2017-2018

Klik hier voor het charter "Op weg naar goed gedrag ... Ga je mee?

Klik hier voor het schoolreglement 2017-2018 

Klik hier voor de infobrochure onderwijsregelgeving

 

De vernieuwde werking van het CLB wordt in een kort filmpje uitgelegd. (klik hier)

 

De kinderen van L5 genoten ten volle van hun avonturensportklas.

Dag 1 Na de beddenverdeling deden ze een oriëntatieloop. Zo leerden ze het domein kennen. Na de middag stonden verschillende activiteiten op het programma: muurklimmen, hockey, tennissen, skaten en voetballen. Daarna genoten ze onder een stralende zon van het openluchtzwembad. ZALIG! Van al dat ravotten kregen ze grote honger. Ze trokken erop uit en aten frietjes met frikandel van de frituur. Hierna trakteerde Iebe  op een ijsje voor haar verjaardag. Na een drukke leuke eerste dag ging iedereen slapen en droomden al over wat morgen zou komen... Benieuwd naar de foto's? Klik hier

 

De kinderen van L5 en hun avonturensportklas

Dag 2

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt waren ze klaar om ertegenaan te gaan. In de voormiddag leerden ze boogschieten en kajakken. In de namiddag doken ze in het openluchtzwembad en speelden een spelletje minigolf. Daarna was Mattias aan de beurt om zijn verjaardag te vieren. Hij trakteerde met chips en een drankje. Nadat ze nog wat geravot hadden op de skateramps, genoot iedereen van een aperitiefje en een gezellige BBQ. Daarna zwierden ze de benen nog eens goed los en ging het, na een goede schrobbeurt van de voeten, richting bedje. Snik snik, de laatste avond al...

Klik hier voor de foto's en geniet ook een beetje mee ...

 

De kinderen van L5 en hun avonturensportklas

Dag 3

Nadat enkele langslapers uit hun bed waren, konden we aan de dag beginnen. De groepen werden gewisseld en we deden aan kajakken, boogschieten en skaten. Na de middag pakten we onze valiezen (o nee, het zit er bijna op) en genoten we van een Cornetto. Aangezien het opnieuw een stralende, warme dag was, deden we nog een laatste plons in het zwembad. En dan... jaja... dan was het gedaan... Het waren 3 topdagen vol met avontuur en fun! Klik hier voor de laatste foto's.

 

De schoolreis van de eerste graad was super leuk! Alleen maar blije gezichtjes bij de aankost 's avonds op school. Geniet nog na en klik hier voor de foto's.

 

De tweede graad genoot van een warme en "supertoffe schoolreis", zo zeiden ze het zelf. Wij kunnen meegenieten dankzij enkele foto's.

 

Het tweede leerjaar combineerde kunst en een dagje buiten op de Brielmeersen. Het was een welgekomen uitstap na de toetsenperiode. Klik hier voor enkele foto's.

 

Onze kleinste peutertjes en kleutertjes genoten van een mooie schoolreis en ook de juffen genoten zichtbaar mee! Klik hier voor enkele foto's.

 

De doe aan sport-beurs is elk jaar een voltreffer. Benieuwd? Klik hier voor enkele foto's van L5.

 

L5B ging in het kader van STEM (science technology and mathematics) op bezoek in de Peugeotgarage dankzij de steun van Rotary. Klik hier voor de foto's.

 

Kinderen en groenten ... soms ligt dat wat moeilijk. Maar als we ze dichter bij de natuur brengen, zijn ze toch erg nieuwsgierig. Het bezoek aan de volkstuintjes vonden ze alvast erg leuk. Klik hier voor enkele foto's.

 

L2 ging een kijkje nemen op de boerderij. Ze mochten er tal van dingen doen. Kijk hier naar de foto's.

 

Waar is er in PK1 rond gewerkt? Veel te veel om op te noemen natuurlijk, maar hieronder toch een greep uit de foto's:

- de pyjamadag en het gezond ontbijt

- "mmm ... eitjes"

- leuke kiekjes

Geniet ervan!

 

 

L2B zette zijn sportiefste beentje voor op de sportdag. Klik hier voor de foto's.

 

Binnen blijven op de buitenspeeldag? Niet op Mozaïek! Iedereen genoot van een dagke buitenlucht. Klik hier voor de foto's van de eerste graad.

 

L5 tekende in voor een leeruitstap met de milieuboot. Het werd een boeiende en leerrijke dag! Klik hier voor enkele foto's.

 

Fietsvaardigheid oefenen is een must en tegelijkertijd plezant. Oefen mee met L3B en bekijk hier de foto's.

 

L5 trainde volop op het fietsparcours. Hun fietsvaardigheid werd even onder de loep genomen en waar nodig versterkt. Klik hier voor enkele foto's.

 

Eindelijk was het zo ver! Ze hadden er erg naaruit gekeken ... overnachten op de school! De juffen hadden een erg leuk programma opgestald voor de kinderen en de tijd vloog voorbij! Klik hier voor de foto's.

 

Ook dit schooljaar zamelen we oude gsmen in. Heeft u nog één of enkele exemplaren liggen? Geef ze gerust mee met uw kinderen. Vorig jaar hebben we de ingezamelde exemplaren ingeruild voor een tablet. Klik hier voor de duidende brief.

 

 

 


Zij die ons jammer genoeg verlieten en altijd bij ons blijven in gedachten ...

We melden met een grote droefheid het plotse overlijden van Patrick Schelstraete, oud-directeur van Mozaïek en coördinerend directeur van de scholengemeenschap. Onze diep medeleven gaat uit naar zijn echtgenote, kinderen en familie, naar zijn vrienden en allen die hem altijd een warm hart hebben toegedragen.


 

Ina, wij vergeten je niet !

Vlinders voor Ina ( L3)

Sterren voor Ina ( L4)

Kerststukjes voor Ina (L5)

Bloemen voor Ina (L6)

Bloemenslingers voor Ina (L2)

Zonnetjes voor Ina (L1)

Vaar(t) wel, Ina! (L3)